Aircoservice

Home werkplaats Aircoservice

Veilig rijden in de zomer én de winter? Doe een aircoservice bij Autobedrijf Groot Jebbink!

In de zomer- en winterperiode is uw airco een belangrijk onderdeel voor zowel uw comfort als uw veiligheid. Bij hogere temperaturen zorgt uw airco ervoor dat u uw hoofd koel kunt houden en bij lagere temperaturen dat u goed zicht behoudt. Met de airco kunt u in alle weersomstandigheden veilig en ontspannen blijven rijden. Om uw airco goed zijn werk te laten doen, is het van belang dat u het systeem met regelmaat laat controleren en onderhouden. Doe daarom geregeld een aircoservice bij Autobedrijf Groot Jebbink.

Aircoservice in de zomer- en winterperiode

Een persoon reageert gemiddeld 20 procent trager bij temperaturen boven de 35 graden. In de zomerperiode zorgt de airco er niet alleen voor dat u fris achter het stuur zit, maar ook voor een snelle reactievermogen. Het is voor uw eigen veiligheid en die van anderen belangrijk dat uw airco goed werkt in de zomer.

In de winter zorgt de airco ervoor dat de autoruiten niet beslaan en u met goed zicht de weg op kunt. Door aircogebruik zit er minder vocht in de lucht waardoor u schonere ramen heeft. Bovendien blijft uw systeem in goede conditie als u ook in de winter regelmatig uw airco aanzet.  

Tijdens een aircoservice controleren de specialisten van Autobedrijf Groot Jebbink uw auto op de volgende punten:

• Of uw airco naar behoren functioneert.
• Of uw interieurfilter schoon is.
• Uw airco weer wordt bijgevuld.

Koudemiddel in de airco

Door koudemiddel kan de airco goed zijn werk doen. Als u de airco met regelmaat gebruikt, dan verliest het systeem 10 procent koudemiddel per jaar. Doordat uw airco koudemiddel verliest, gaat de airco minder koelen. Naast het koelen, smeert koudemiddel alle draaiende onderdelen. Bij teveel verlies van koudemiddel zal het systeem drooglopen. Als gevolg heeft u dure reparaties. Wilt u dit voorkomen? Laat uw airco dan controleren door Autobedrijf Groot Jebbink.

Airco tip:

De airco gaat vaak pas uit nadat u de motor uitzet. Zo kan de verdamper van uw airco niet opdrogen waardoor bacteriën zich in uw airco gaan nestelen. Als u de airco daarna weer aanzet, dan komen ongezonde stoffen uw interieur binnen. Zet daarom uw airco 5 minuten voordat u uw bestemming bereikt uit.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Dat kan eenvoudig en snel online via de online afspraakplanner!

Autobedrijf Groot Jebbink Zutphen

Gelderhorst 6
7207 BH Zutphen
Tel: 0575 – 575 100

Email: zutphen@groot-jebbink.nl
Elke werkdag bereikbaar tot 20:00 uur.

Autobedrijf Groot Jebbink Vorden

Rondweg 2
7251 RV Vorden
Tel: 0575 – 55 22 22

Email: vorden@groot-jebbink.nl
Elke werkdag bereikbaar tot 20:00 uur.