Veilig rijden: de beste banden voor of achter?

Home Veilig rijden: de beste banden voor of achter?

car-skidding   oversteer-1

Veilig rijden: de beste banden voor of achter?

Kou, regen en misschien wel sneeuw. In de wintermaanden ligt een slippartij zomaar op de loer. Misschien wel met schade of lichamelijk letsel tot gevolg. Bewust nadenken over de banden onder uw auto, kunt u het risico op een vervelende glijpartij enorm verkleinen.

U kent vast en zeker de voordelen van winterbanden in de koude maanden. Vergeleken met zomerbanden rijdt u in het koude weer veiliger op winterbanden, want door het speciale profiel en de unieke opbouw presteren winterbanden optimaal in koude omstandigheden.

De veiligheids-voordelen van winterbanden

# Profiel zorgt voor betere afvoer regen en sneeuw
# Zachter rubber zorgt voor meer grip
# Constructie zorgt voor kortere remweg in kou en natte omstandigheden
# Kans op een slippartij neemt drastisch af

Autobanden slijten als u rijdt. Uw voorbanden slijten bijna altijd harder dan de achterbanden. Deze ongelijke slijtage heeft serieuze gevolgen voor de bestuurbaarheid van uw auto in penibele situaties, zoals in regen, sneeuw of andere gladde omstandigheden.

Wat zijn de gevolgen van ongelijke slijtage?

Met het slijten van de voorbanden krijgen de voorbanden steeds minder grip als u rijdt. Als het profiel is afgenomen tot zo’n 3 mm zult u ervaren dat u in natte omstandigheden de controle over de voorwielen zal verliezen. De auto begint ongewild te glijden, bijvoorbeeld op een rotonde.

De oplossing lijkt eenvoudig: u rijdt naar uw garagebedrijf en wij monteren twee nieuwe voorbanden. Probleem opgelost, zou u denken. Maar nee! Nu doet zich een volgend veiligheidsprobleem voor.

De banden met het meeste profiel wilt u achter*

Veilig autorijden begint met maximale grip op de achterwielen. Waarom?

Zodra de achterkant van uw auto uitbreekt, dan verliest u de macht over het stuur. De auto is u de baas! Met alle gevolgen van dien.

Wegglijden over de voorwielen is veel gemakkelijker te beheersen: u laat gas los en de auto komt weer in het spoor.

Vandaar ons advies om de banden met het meeste profiel op de achteras te monteren. Dit zorgt voor maximaal veilige kilometers. De beste banden horen dus achter!*

Bosch Car Service Groot Jebbink denkt graag met u mee om u maximaal veilig op weg te helpen. Bijvoorbeeld door de nieuw gekochte banden achterop te leggen en de gebruikte achterbanden op de vooras te monteren.

Neem gerust contact op met Christaan via 0575-552222 of vorden@groot-jebbink.nl

*Dit veiligheidsadvies geldt voor zowel zomer- als winterbanden.

oversteer-1