Gratis airco controle: koel en veilig naar de zon

Home Gratis airco controle: koel en veilig naar de zon

Aircocontrole

U bent vast helemaal klaar voor het voorjaar. Uw airco ook? Dankzij de airco blijft het bij warm weer koel in uw auto. Naast comfortabel ook veilig. Bij hoge temperaturen zijn mensen namelijk minder alert. En dat zorgt voor risico’s in het verkeer. Tijdens een verre vakantierit naar de zon kan een goedwerkende airco het verschil maken. Kom daarom bij ons langs voor een gratis airco controle. 

Hoe werkt een airco?

De airco-installatie van uw auto haalt de warme lucht uit het interieur. Daarmee wordt het koudemiddel in het systeem gasvormig gemaakt. Zodra de vloeistof gasvormig wordt, koelt het sterk af. Dit proces wordt gebruikt om de ingaande lucht gedroogd en gekoeld weer het interieur in te sturen. Zo wordt het mogelijk om zelf de temperatuur in de auto te kiezen.

Hoe merkt u dat het mis is met uw airco?

•    Weinig, geen of onvoldoende koude lucht uit de roosters

•    Verhoogd brandstofverbruik

•    Rare geluiden

•    Onaangename, muffe geur

•    Allergische reacties

•    Slechte ontwaseming van beslagen ruiten

Waarom is airco onderhoud nodig?

Een airco heeft regelmatig onderhoud nodig. Jaarlijks verdwijnt door gebruik van de airco 10% koudemiddel. Zodra het koudemiddel onder peil raakt, zal de installatie ermee ophouden. Ook schimmelvorming en vieze luchtjes nemen toe als de airco niet wordt onderhouden. Achterstallig onderhoud verhoogt de kans dat bijvoorbeeld de dure airco pomp kapot gaat.

Gratis airco controle

We helpen u graag om koel te rijden en problemen voor te blijven. Kom bij ons langs voor een gratis Airco Controle. U doet er goed aan om uw airco ieder jaar te laten inspecteren. Bijvoorbeeld nu, aan het begin van het voorjaar, zodat niet alleen u maar ook uw auto klaar is voor een fijne warme zomer!

Maak nu een afspraak voor een gratis Airco Controle! Bel met Christiaan op 0575-55222 of plan uw controle hier.

Aircosysteem