Auto met automaat? Voorkom problemen met een spoelbeurt!

Home Auto met automaat? Voorkom problemen met een spoelbeurt!

Automaatbak-spoelenAuto-trans-fluid-www-padoniaautoservice-com

Een auto met automaat rijdt heerlijk comfortabel. Om dat zo te houden heeft uw automatische versnellingsbak
onderhoud nodig. De olie in uw automaatbak moet regelmatig worden ververst. Net als bij de motor. Zo voorkomt u onherstelbare schade. En dure reparaties.

Door veroudering en vervuiling van de ATF-olie (Automatic Transmission Fluid) raakt de gevoelige techniek in de automatische versnellingsbak vervuilt en verstopt. Zo kunnen vervelende storingen ontstaan. Denk aan haperend overschakelen of ongevraagd inschakelen van het noodprogramma.

Spoelen van de automatische versnellingsbak is zeer effectief in het voorkomen van deze problemen. Met een speciale machine wordt de verouderde, vervuilde en te dik geworden ATF-olie uit de bak gepompt. Met een speciale vloeistof wordt het binnenwerk gereinigd. Waarna de automaatbak weer wordt gevuld met verse olie, volgens de modernste specificaties. Zo wordt de automaatbak weer optimaal gesmeerd en gekoeld.

Repareren is altijd duurder

Veel klachten zijn te verhelpen met een spoelbeurt. Beter is om uw automatische versnellingsbak preventief te laten onderhouden om klachten te voorkomen. Vernieuwen, reviseren of repareren van de automatische versnellingsbak is bijna altijd een dure aangelegenheid.

Wij adviseren de ATF-olie iedere 60.000 à 120.000 kilometer te laten verversen. De exacte termijn is afhankelijk van het gebruik en de belasting van de automaatbak. Indien beschikbaar volgen wij de verversingstermijn van de autofabrikant.

Voor een advies op maat voor uw auto, kunt u bellen met Christiaan op 0575-552222.